Zondag, 04 oktober 2019 20 u 15 Sint-Pieterskerk te Turnhout
Der Golem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

film uit 1920 van Paul Wegener,

Live begeleid door HOT( Het orgeltrio):

Berry van Berkum, orgel , Steven Kemperman , clarinet en percussie, Dion Nijland Contrabas

Praag in de zestiende eeuw: de inwoners van het getto lijden hevig onder het antisemitische regime van keizer
Rudolf II. Rabbi Jehoeda Ben Betsalel Löw wil zijn geloofsgenoten beschermen en slaagt erin uit een massief stuk klei een golem te creëren, een oersterke superheld. Wanneer het hulpje van de rabbi de golem voor eigen doeleinden inzet, ontketent hij een Frankensteinachtig monster: als de grote vernietiger waart hij rond in het getto, ver buiten bereik van zijn schepper.

‘Der Golem’ is met ‘Metropolis’ een van de klassiekers van de expressionistische cinema en een staalkaart van wat de UFA-studio’s in Berlijn in hun mars hadden op het gebied van decor, animatie, licht en cameratechniek. De film heeft een gloednieuwe restauratie ondergaan in 4K-beeldkwaliteit. De film wordt live begeleid door HOT, Het Orgel Trio.

In samenwerking met De Warande, Moov, Organroxx, vzw Octave.

 

Zondag, 19 oktober 2019 20 u 15 Sint-Katharinakerk te Turnhout


Ligconcert // Mortal Bach

 

Organiste Cindy Castillo en componist Pierre Slinckx combineren als duo het indrukwekkende akoestische geluid van het orgel met live electronics. De gigantische Sint-Katharinakerk -verlicht door een spiegelbol- wordt één en al resonantie voor de mix van techno en J.S.Bach, in het bijzonder zijn koraalbewerking “Erbarm dich mein, o Herre Gott”. En om nog meer te verdwijnen in deze unieke klankorgie mag u uw veldbed meebrengen naar de kerk om al liggend het concert te ervaren. Dit uizonderlijke project wordt ondersteund door de Federatie Wallonië-Brussel. Een organisatie van GC Hoogstraten, Mixtuur en Organroxx, De Warande.

 

 

 

 

 

Golem1